nejdå!

Jag har inte rymt fältet men det har varit lite mkt ett tag!
Grabbarna har dragit på sig varsin förkylning som de antagligen fått via sina systrar. Lilleman har verkligen blivit hårt drabbad och det har låtit en massa rossslande om honom. Så jag var inom vårdcentralen för att kolla upp det coh de skickade oss vidare in på barnmottagningen då det satt i lungorna. Väl där inne gjordes oliak tester och sedan skulle vi komma tillbaka dagen därpå. Då tog jag med brorsan, tyckte de kunde kolla honom med eftersom de är så inpå varann! Test för rs-virus kom negativt tack o lov. Men längre fram i veckan lät han sämre igen och fick fick återigen ta en tur in så de kunde lyssna på honom och nu fick  han inhalera ngt som gjorde att det lossnade. Mitt i detta så får Tingelingen magsjuka! Den stackaren så svag hon blev men peppar peppar så drabbades aldrig ngn annan i familjen.

Men detta har tagit sin energi plus att jag egentligen tyckt det varit jobbigt att sluta amma. Så nu har jag lite extraamningen ibland. Flaska är nummer ett men ibland får de bröstet oxå. de spver numer i varsin säng...kvällarna är sisådär och de kan ta tid att komma till ro men två nätter i rad så har de somnat i sina sängar efter mkt om och men ;-)


Tjejerna kämpar på, det märks att de tycker om sina bröder men oxå att det ibland tycker att de låter en del. När deras kusin kom på besök i helgen så upptäckte de att oj han var ju stor (6månader) och fick ett helt annat gensvar! Hjälp vad snabbt det går! 
Våren har kommit! Sol gör så mkt för själen! Man får mer ork, tålamod och glädje i kroppen! Det behövs!
Nu äterigen tidig kväll för att orka!
KRam på er

Vår glada Lilleman!
 
VÅr fina Pallevante!

Allas vår Tingeling!

Lilla Älvan eller Lotta som vi oxå kallar henne! Jaa! Lotta på Bråkmakargatan, det har vi en egen vi!

4 små änglar har jag! 4 små änglar har jag!
1 och 2 och 3 och 4, fyra små änglar har jag!

sjuklingar!

Idag har jag två sjuka barn av fyra! Min prins var ju dålig redan igår och idah är ögonen fina igen men liiite hosta är kvar så sova i vagnen blir nog bara om det blir riktigt varmt ute! Tingelingen har hostat hela natten och kändes varm. Nu får hon vara hemma tills hon slutar hosta - basta! MEdicinering ska ske vart fjärde timme! Älvan är på sin förskola, hon har haft en rinnande näsa som nu verkar ha släppt och min andre lille prins V han hänger bara med! Verkar inte alls påverkad (som tur är) Själv är jag lite lätt panikslagen över att bli sjuk IGEN! Så c-vitaminer i mängder!

Just nu är jag så glad över babysitterna! Båda två sitter i varsin och somnar! Likaså har jag kunnat gå ut o lägga dem i vagnen och de somnar UTAN att jag rullar vagnen! Detta är nytt för mig så jag ska försöka underhålla detta. Likaså har vi upptäckt att våra pojkar kräver kvällsrutiner redan nu och fine! Då har vi det! PLUS vår fina granne Hilda som ALLTID lyckas påverka någon av våra barn så det blir ett lugn! Kanske ska ha henne som standby när kvällarna urartar kring nattningen (iaf av tjejerna)

tid?

:-)
kommentar till föregående inlägg: jag sitter och fönar håret på sessan och grabbarna blir lugna av ljudet! Vi har fönat prinsarna torra sedan de föddes. När vi tvättat av dem ordentligt i rumpan! Istället för att torka deras ömtåliga hud med handdukar eller papper så fönar vi dem torrt och de ÄLSKAR det! Fick detta tips inne på neonatal i Kstad när första tjeja föddes och det har vi gjort med alla 4 barnen! Litet tips!
Har även upptäckt att fläkten i badrummet är lugnande, torktumlaren i tvättstugan duger oxå! Min lilla Caspian är sjuk, med feber och kladd i ögat så har han varot oerhört lugn idag och sovit mkt. jag har fått i honom mat iaf och håller mig lugn än så länge!
Sedan växer de som ogräs! Två månader gamla har de nu dubblat sin födelsevikt!

KÄRLEK!