kan allt!


mammas tjeja

det blir inte alltid som man tänkt sig...

denna helgen bestämde vi att ta de lugnt - verkligen inte göra nåt! Så slutar det med att vi tapetserar Älvans garderobsdörrar (tösen har inte haft några garderobsdörrar på två år men just denna helgen så tyckte vi det var dags..) det gick ju så jäkla snabbt med! Hej vad det går!
Idag skulle jag ha FF på besök och i samband med det bad jag goa Marie komma och visa Me&I kläderna...storshopping för vissa ;-)
Tänkte att flickorna kunde åka på utflykt med sin far och jag fick hjälp av många damer som ville gosa bebisar men inte heller här blev det som jag tänkt..min lilleman gillade INTE läget. Jag har inte hört de röstresurserna innan! Inget var bra och han var helt slut tillslut! Min lille sparv! Han lugnade sig tillslut men jisses!

Nuförtiden är det MYCKET fokus på barnen (hmm konstigt) och det känns som om jag går balansgång samtidigt som jag jonglerar ett gäng bollar i luften. En blivande 7åring men MÅNGA djupa frågor, svårt att komma upp om morgnarna och som känner sig lite bortskuffad. En blivande 4åring som i ena stunden avskyr mig och i nästa älskar mig och vet nog inte själv hur och varför hon blir arg ibland. Dessutom lite växtvärk på det och en stooor förtvivlan över att hon inte har mer prinsessklänningar som sin kompis V! Två växande bebisar som kräver sin rätt på natten och som är inne i en tillväxtfas (äta äta äta) Jag saknar mina närmsta vänner och behöver verkligen ta mig i kragen med min vikt. Hjälp varför är jag en sådan fikakärring?
Kram!

tjosan hoppsan

dagarna flyter samman och plötsligt är påsken över! Dagarna innan påsk blev Älvan dålig så hon har varit hemma i en hel vecka och den stackars tösen klättrade på väggarna (trots utevallning regelbundet) Jag försöker hitta på olika saker som vi kan göra men det verkar inte räcka liksom. Dessutom hade förskolan stängningsdag på tisdagen så tjohooo hon studsade in på sin avdelning i onsdags!
Hoppsan! Jag upptäckte att jag missat ansöka om föräldrarpenning sedan 26e februari! Så in på internetsidan för o ansöka o sedan ringde jag idag för att kolla att den kommit in. Handläggaren tittade igenom den och ordnade så min utbetalning kommer på måndag...phuuuu!

Två små gossar är inte små längre!
Pallevanten är nu 62 cm lång och väger 6480g
Lilleman är 59 cm lång och 5870g
Deras sprutor var inget kul, på kvällen och natten hade de megamega ONT! Och vi var uppe i 2timmarsintervaller hela natten. De stackarna, men det verkar ha lossnat nu.
Älvan drömmer massor om nätterna (vilket jag minns att Tingeling med gjorde i den åldern) så där är vi också och springer lite till och från. Tingelingen har skaffat sig en pojkvän! I tisdags kom hon hem och beröttade att hon fått en ring av honom! ;-)

Vi börjar nu fundera lite på dopet, jag har bokat den 20e maj och då är gossarna ännu större så den dopklänning jag har kommer inte passa, så en annan lösning är på gång.
Mannen i huset har det lugnt på jobbet just nu och passar då på att plocka lite fl han med. Jag? Jaaa jag har börjat fundera på att sluta fika så mkt  ;-)

4 små godungar!